Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕΟΦ: Κίνδυνος υγείας από συμπλήρωμα διατροφής (ΦΩΤΟ)

ΕΟΦ: Κίνδυνος υγείας από συμπλήρωμα διατροφής (ΦΩΤΟ)

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για ένα προϊόν που διατίθεται στην Ελλάδα ενδεχομένως μέσω διαδικτύου.Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “DIOX TEADETOX %100 EXTRACT POWDER”. Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους, είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε στο ανωτέρω προϊόν, προέκυψε ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα