Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξεταστική για τα Τέμπη: "Αν ο σταθμάρχης είχε πατήσει τα δύο κουμπιά,...

Εξεταστική για τα Τέμπη: “Αν ο σταθμάρχης είχε πατήσει τα δύο κουμπιά, θα είχε στείλει τον συρμό στη σωστή γραμμή” δήλωσε μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Ευθύνες στον σταθμάρχη Λάρισας για τους χειρισμούς του, απέδωσε ο καθηγητής κ. Βασίλης Προφυλλίδης και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου το 2023, κατά την παρουσία του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως αν ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε πατήσει τα δύο κουμπιά “αναχώρησης” και “στόχου” στον πίνακα τηλεχειρισμού, για αυτόματη χάραξη δρομολογίου, θα είχε οδηγήσει τον συρμό στη σωστή γραμμή.

Παράλληλα, μιλώντας για την ασφάλεια του σιδηρόδρομου, είπε ότι όταν τηρείται σχολαστικά ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ σε ερώτηση εάν τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας κάλυπταν τις τεχνικές προδιαγραφές της διαλειτουργικότητας, ο κ. Προφυλλίδης είπε ότι “η χώρα μας υποκατέστησε όλα τα τεχνικά προβλήματα με την επαναφορά σε ισχύ του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας”.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα