Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξαδάκτυλος για μετάλλαξη Δέλτα: 'Ενας μολύνει 9 και αυτοί 81

Εξαδάκτυλος για μετάλλαξη Δέλτα: ‘Ενας μολύνει 9 και αυτοί 81

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται η μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει προκαλέσει  ανησυχία. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ, μιλώντας στο MEGA, μίλησε για τους υψηλούς ρυθμούς μετάδοσής της, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, δεξαέξι, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας, έξι, οι έξι, τριαντάεξι. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, ογδοντάεναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε ότι «από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων. Κι ένα 11% με την πρώτη δόση γι αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα