Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξαδάκτυλος: Έχουν αυξηθεί κατά 10% οι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Εξαδάκτυλος: Έχουν αυξηθεί κατά 10% οι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατά 10% οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στα  Παραπολιτικά 90,1, σημειώνοντας μάλιστα  πως, τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι κάτω των 30 ετών.

«Είμαστε σε μια στασιμότητα. Η επιδημιολογική κατάσταση σε ότι αφορά τα κρούσματα είναι στάσιμη δεν μειώνεται φαίνεται και να μην αυξάνεται, αν και την τελευταία εβδομάδα έχουμε 10% αύξηση σε όσους νοσηλεύονται στις εντατικές και αυτό είναι κάτι. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς επίσης είμαστε σε μια στασιμότητα, έχουμε πολύ μικρούς ρυθμούς εμβολιασμού και παράλληλα αρχίζουμε να έχουμε και δυσάρεστες εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι «οι άνω των 50 και όσο μεγαλύτερες είναι οι ηλικίες και όσο περισσότερα προβλήματα προστίθενται γεμίζουν τις εντατικές μας. Όλοι κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τον κορονοϊό».Αναφορικά με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Για τις παρελάσεις είπε πως δεν τέθηκε ποτέ στην επιτροπή για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν.Τόνισε ότι οι παρελάσεις μπορεί να γίνουν, καθώς θα γίνουν σε ανοιχτό χρόνο με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.Είπε πως με τον ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα