Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕνοχλεί την Τουρκία η παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο

Ενοχλεί την Τουρκία η παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο

«Πρόκληση» θεωρεί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί, προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Με προκλητικό τίτλο: «Μονάδα Καταδρομών και σε άλλο “τουρκικό” χωριό της Δυτικής Θράκης», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι καταδρομείς έφτασαν στο Μεγάλο Δέρειο μ΄ εντολή του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Φλώρου, σημειώνοντας πως θα περιπολούν όλο το 24ωρο όλη την περιοχή. «Η Ελλάδα που κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατό σε τουρκικά χωριά της δυτικής Θράκης. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα τοποθετήσει μονάδα ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Δέρειο που είναι ένα από τα τουρκικά χωριά της περιοχής Σουφλίου» γράφει.

eidikes

Το δημοσίευμα μιλάει για «τουρκικά» χωριά στην Θράκη, ζητώντας τον λόγο γιατί η Αθήνα στέλνει ή πραγματοποιεί ασκήσεις σε μειονοτικά χωρια. «Τελευταία η κυβέρνηση της Αθήνας συνεχίζει να μεταφέρει μονάδες καταδρομών σε «τουρκικά» χωριά στη δυτική Θράκη. Η ελληνική πλευρά παλαιότερα έστησε μονάδες ειδικών δυνάμεων στα «τουρκικά» χωριά Ορμένιο και Σουφλί για λόγους ασφαλείας των συνόρων. Ενώ στην Γλαύκη είχαν πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού. Η Ελλάδα παλαιότερα ίδρυσε μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί,. Επίσης ελληνική μονάδα ειδικών δυνάμεων είχε πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού Γλαύκη του δήμου Μύκης» καταλήγει το δημοσίευμα, από τ΄ οποίο γίνεται εμφανής η ενόχληση της Άγκυρας, από την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Θράκη.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα