Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕμβόλια: Τι ισχύει για όσους νοσήσουν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης

Εμβόλια: Τι ισχύει για όσους νοσήσουν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης

Αύριο,ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Είχε προηγηθεί το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών, για όλα τα εμβόλια και μέχρι στιγμής 145.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού.

Αναφερόμενος ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους,  στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Αν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την Τρίτη, ημέρα που θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους, τότε αυτόματα θα ακυρωθεί το ραντεβού και ο πολίτης θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Ένα SMS θα σταλεί στους 6 ακριβώς μήνες για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Αν ο πολίτης νοσήσει μεταξύ του πρώτου και δεύτερου ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα το επαναληπτικό ραντεβού και θα μπορέσει να προγραμματίσει την δεύτερη δόση σε διάστημα 6 με 12 μήνες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα