Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕμβολιασμοί παιδιών: Πως να κλείσετε το ραντεβού

Εμβολιασμοί παιδιών: Πως να κλείσετε το ραντεβού

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στους παιδίατρους.

Σημειώνεται ότι το ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει ότι αρχικά οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα και στη συνέχεια θα μπορεί ο παιδίατρος κάθε οικογένειας να κάνει το εμβόλιο, καθώς και ότι θα μπορεί να εμβολιάζει και τον ενήλικα συνοδό.«Συστήνουμε στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» λένε οι παιδίατροι

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς μικρών παιδιών, δηλαδή της ομάδας 5 έως 11 ετών, ο κ. Νταλούκας επισημαίνει ότι «θα ξεκινήσουμε μόλις μας δώσουν το εμβόλιο. Ο κ. Θεμιστοκλέους με ενημέρωσε ότι με το πού θα έρθουν θα κάνουμε αίτημα στην ομάδα που έχει τα logistics των εμβολίων, θα πάμε στο εμβολιαστικό κέντρο που έχουμε δηλώσει και θα τα πάρουμε. Τότε θα ειδοποιήσουμε τους γονείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, σε εμάς, για εμβολιασμό και είναι σε λίστα αναμονής».

Σε αυτή τη φάση, τονίζει, «έχουμε αρκετά τηλεφωνήματα από γονείς, ρωτούν πότε θα έρθει. Φοβούνται και, δικαίως, ανησυχούν για τα κρούσματα στα σχολεία. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα μικρότερα παιδιά. Όσο εμβολιάζονται οι μεγάλες ηλικίες, το βάρος της πανδημίας μετατοπίζεται στις μικρότερες. Το είδαμε και με το στέλεχος Δέλτα αυτό».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα