Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλικόπτερο της αστυνομίας ξετρύπωσε δύο φυτείες - Ακολούθησαν συλλήψεις

Ελικόπτερο της αστυνομίας ξετρύπωσε δύο φυτείες – Ακολούθησαν συλλήψεις

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κρήτη καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν χθες σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Οι συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, οδήγησαν στον εντοπισμό δυο φυτειών με συνολικά 59 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου.

Πλησίον του χώρου της μίας φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 25 φυσίγγια και ζυγαριά ακριβείας. Από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης – καλλιεργητής της μιας φυτείας ένας Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός Έλληνα για την καλλιέργεια της έτερης φυτείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δυο κυνηγετικά όπλα, 42 φυσίγγια και μικροποσότητα κάνναβης. Στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα