Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλεγχος από ΕΟΦ για παράλυση νοσηλεύτριας μετά από εμβολιασμό

Ελεγχος από ΕΟΦ για παράλυση νοσηλεύτριας μετά από εμβολιασμό

Στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αφού συμπληρώθηκε η λεγόμενη «κίτρινη κάρτα», βρίσκεται η περίπτωση της 40χρονης νοσηλεύτριας από την Κέρκυρα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της αιφνίδιας παράλυσης των κάτω άκρων (σύνδρομο Guillain-Barré) που παρουσίασε αφού έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, χωρίς να φαίνεται πως συνδέεται το περιστατικό με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νοσηλεύτρια εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων. Οι νευρολόγοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκλήρωσαν τον έλεγχο του περιστατικού και διέγνωσαν το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο αποτελεί μια αυτοάνοση πολυνευροπάθεια και έχει συσχετιστεί με ιούς. Η νοσηλεύτρια, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, λαμβάνει ειδική θεραπεία. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το νευρολογικό σύνδρομο θεραπεύεται.

Στην εκτίμηση πως δεν συνδέεται το περιστατικό της νοσηλεύτριας με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχώρησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Οπως εξήγησε (ΘΕΜΑ 104,6), κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού θα συμβούν περιστατικά, τα οποία, όμως, όπως σημείωσε, δεν συνδέονται με παρενέργειες του εμβολίου. Υπενθύμισε, δε, ότι στο εξωτερικό κατέληξαν υπερήλικες και παρότι στην αρχή θεωρήθηκε ότι συνδέεται το εμβόλιο αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε καμία σχέση.

Στο μεταξύ, έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, σύμφωνα με τις οποίες τα άκρα της 40χρονης παρέλυσαν αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα