Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕκπαιδευτική εκδήλωση κινητοποίησης κατά της σχολικής βίας διοργανώνει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτική εκδήλωση κινητοποίησης κατά της σχολικής βίας διοργανώνει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτική εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας, με τίτλο “Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!”, διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στις 1 Απριλίου από τις 10:00 μέχρι τις 12:30 και απευθύνεται σε μαθητές της Α’ και Β’ τάξης λυκείου, οι οποίοι θα παρευρεθούν εκεί με την συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου τους. Η εν λόγω εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα βίας και αποδοχής του άλλου. Συγκεκριμένα αυτή θα περιλαμβάνει, σύντομες παρεμβάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικό δρώμενο, βιντεοπροβολές από σχολεία, διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A).

Ως εκδήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια και πραγματοποιείται στο πλαίσιο άλλων γενικότερων δράσεων, που έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και κινούνται στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων, απέναντι σε κρίσιμα κοινωνικά φαινόμενα και τον γόνιμο συμπροβληματισμό σε ευαίσθητα θέματα, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο, πάντα με στόχο να ακουστούν οι φωνές των παιδιών μας και να αναδειχθούν σύγχρονες, εφαρμόσιμες προτάσεις και υπαρξιακές λύσεις στα φλέγοντα αυτά ζητήματα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα