Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκνευρισμός Μπαλάσκα σε τηλεοπτικό άερα: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε»

Εκνευρισμός Μπαλάσκα σε τηλεοπτικό άερα: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε»

Άναψαν τα αίματα στον άερα ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά με αφορμή την αστυνομική βία, αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στο φως, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ένταση επικράτησε στον τηλεοπτικό «αέρα» ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά με τον πρώτο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να καλεί τον συνομιλητή του να… χαλαρώσει.  Η αντιπαράθεση αλλά και εκνευρισμός ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. και τον δικηγόρο έφτασε σε σημείο είπε σε έντονη ύφος στον συνομιλητή του: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε. Πιείτε έναν καφέ…».  

Αφορμή της έντασης δεν ήταν άλλη από το θέμα των ημερών για την αστυνομική βία, αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στο φως, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, αλλά και στις πορείες είπε μεταξύ άλλων: «Άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις. Μιλάμε για στημένες καταστάσεις. Να ρωτάτε τους πολιτικούς όχι τους εν ενεργεία αστυνομικούς».

Ο ίδιος σχολιάζοντας το γεγονός, πως το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνα για υπέρμετρη αστυνομική βία «εξερράγη». «Όπου υπάρχει καταγγελία να διερευνηθεί. Αλλά δεν πρέπει να φοβίσουμε το αστυνομικό προσωπικό που τραβάει το λουρί και την πίεση και όλο το ζόρι. Να μη ξύνουμε το επαγγελματικό συναίσθημα των αστυνομικών. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Καλά κάνει η Αστυνομία και ερευνά μέσω των μηχανισμών της τυχόν αυθαιρεσίες των αστυνομικών. Άλλα όχι να λέμε ότι έχουμε 500 παραβιάσεις από αστυνομικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δείτε τον έντονο διάλογο εδώ από το 20:20 και μετά

Από την πλευρά του όταν ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στα περιστατικά βίας του είπε ότι δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην, αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά», κάτι που είχε ως συνέπεια ο Μπαλάσκας να επιτεθεί εναντίον του. «Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά, θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά» είπε ο ίδιος, χτυπώντας στην συνέχεια το χέρι του στο τραπέζι.

«Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να συνεχίζει λέγοντας σε έντονο ύφος: «Πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά». Στην συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε από την πλευρά του πως «αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνετε τι γίνεται έξω. Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα