Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς, στην Άμφισσα

Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς, στην Άμφισσα

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ διατάχθηκε η εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα αμέσως, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και ήδη περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με τη δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Στάλθηκε και μήνυμα από το 112 το οποίο αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην βόρεια περιοχή της Ιτέας εκκενώστε τώρα προς Κίρρα Φωκίδος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm ».

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η Πυροσβεστική να διατάξει την εκκένωσή του, καθώς νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς, κι αυτό που ανησυχεί τις Αρχές κυρίως είναι ότι οι φλόγες μαίνονται σε πολύ δύσβατο σημείο και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης. Επίσης, σε λίγο θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρεί πολύ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη: 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π, εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη – iefimerida.gr</a></p>

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα