Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕισβολή στην Ουκρανία: Αγωνία για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό - Notam...

Εισβολή στην Ουκρανία: Αγωνία για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό – Notam για απαγόρευση πτήσεων

Την αγωνία για τις επιπτώσεις που θα έχει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονίδας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

«Από σήμερα η κατάσταση όσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, είναι δύσκολη για την Ευρώπη και όλη την υφήλιο, προφανώς και τουριστικά! Όλα έχουν “παγώσει” και υπάρχουν ακυρώσεις όπως είναι λογικό ιδιαίτερα από χώρες που γειτνιάζουν με τη εμπόλεμη περιοχή», δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο χρόνος που θα μπούμε σε μια κανονικότητα θα δείξει και την εξέλιξη της σεζόν, το ότι είμαστε στο Φλεβάρη είναι θετικό διότι έχουμε περιθώριο ανάκαμψης έως το Μάιο».

Notam για απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam), μετά από το Δελτίο Πληροφοριών του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΑSA), σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή από την στρατιωτική δραστηριότητα.

 

Επίσης η αεροπορική οδηγία συνιστά στους αερομεταφορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την χρήση του εναέριου χώρου και στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

 

Συγκεκριμένα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

 

– Τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται σε όλο τον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας.

 

– Λόγω υψηλής επικινδυνότητας συνιστάται να αποφεύγονται όλες οι διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών από τους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η αεροπορική οδηγία έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

 

Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο η απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ουκρανία να επεκταθεί και σε γειτονικές χώρες εάν κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα