Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕβδομάδα καταθέσεων μαρτύρων για το θρίλερ της Πάτρας

Εβδομάδα καταθέσεων μαρτύρων για το θρίλερ της Πάτρας

.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Για το θάνατο της Τζωρτζίνας ξεκινούν οι καταθέσεις των 16 γιατρών και νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Θα περιγράψουν την ιατρική εικόνα του παιδιού αλλά και την συμπεριφορά της μητέρας που από τους περισσότερους χαρακτηρίζεται περίεργη.

Ο πρώτος γιατρός από το Ρίο που κατέθεσε πριν από το Πάσχα ήταν ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος και παρέδωσε όλα τα ιατρικά δεδομένα από τις 11 Απριλίου 2021 που μεταφέρθηκε το παιδί από το Καραμανδάνειο, μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ως και τις 26 Ιανουαρίου 2022 που έγινε η μεταφορά της στο Αγλαΐα Κυριακού.

Ο κ.Ηλιάδης μεταξύ άλλων είχε πει στην ανακρίτρια: «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σα να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν.Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα ‘παγοκολώνα’ και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της έτσι ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει το συναίσθημα της, και επίσης της είπα ότι το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και για τους 2 γονείς. Αυτό το σύνδρομο μπορεί να είναι απλό, μπορεί να είναι δια αντιπροσώπου και μπορεί να είναι και θανατηφόρο. Το δια αντιπροσώπου αφορά αυτούς που είναι δίπλα σε αυτόν που έχει το σύνδρομο και κυρίως τα παιδιά, όπως και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στον κοντινό περίγυρο. Το σύνδρομο αυτό απαντάται αποκλειστικά σε γυναίκες μητέρες. Τις σκέψεις μου αυτές τις μοιραζόμουν καθημερινά με την ιατρική μου ομάδα. Η επόμενη σκέψη ήταν να προσεγγίσω την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μου στο Ρίο. Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Μου είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί αυτό το σύνδρομο σε αυτή τη φάση και μου πρότειναν να πάει η μητέρα σε έναν τρίτο ψυχίατρο της κλινικής χωρίς να γνωρίζει το λόγο και έτσι και έγινε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Τον ήθελε μαζί της. Τελικά πήγε στο ραντεβού με τον σύζυγό της και την επόμενη ημέρα ήρθαν στο γραφείο μου οι γονείς. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο. Ο πατέρας μου είπε ‘η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’ και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο.».

Οι καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής περιμένει το πόρισμα των κ.κ Καρακούκη και Καλογριά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Το ερώτημα είναι αν θα ανατραπούν οι αρχικές αιτίες θανάτων. Ειδικά στη Μαλένα, η ηπατική ανεπάρκεια φαίνεται ότι δεν ισχύει.
Τα ιστοπαθολογικά ευρήματα και στα δυο παιδιά εξετάζονται εκ νέου. Παράλληλα αναμένονται οι καταθέσεις των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση: Των δυο ιατροδικαστών, Τσιόλα και Τσάκωνα του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και της Δήμητρας Πισπιρίγκου.

 

Πηγή: Newpost.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα