Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔ. Μιχαηλίδου: Δεν θα κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου»

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν θα κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου»

Την έκπληξή της για το θέμα που προέκυψε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέφρασε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι δεν θα κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου».
«Έχουμε 82 δομές παιδικής προστασίας, από αυτές οι 81 μας έχουν πει “ναι, το κάνουμε” και μας έχουν πει “μπράβο” για τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει. Μόνο το «Χαμόγελο» δε συμφωνεί. Εάν δεν προσαρμοστεί μέσα σε ένα χρόνο, στις προδιαγραφές, θα δούμε τί θα κάνουμε για να μπορέσει να προσαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Μιχαηλίδου μίλησε και για το θεσμό της αναδοχής και την προσπάθεια του υπουργείου για ευαισθητοποίηση των πολιτών με το παραμύθι «Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου με εικονογράφηση Κωστή Παπαθεοδώρου.

«Φτιάξαμε ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε σε μικρούς και μεγάλους τί είναι η αναδοχή και πως η αναδοχή είναι η απάντηση στην ιδρυματική φροντίδα. Πόσο σημαντικό να βρεθούν τα παιδιά μέσα σε οικογένειες κι όχι σε κοινωνικές δομές» ανέφερε προσθέτοντας ότι πολλοί μπερδεύουν την αναδοχή με την υιοθεσία.

«Η διαφορά είναι ότι η υιοθεσία είναι η αμετάκλητη μεταφορά της γονικής μέριμνας με δικαστική απόφαση μακριά από τη βιολογική οικογένεια. Μπορεί να μεταφερθεί σε ίδρυμα ή σε συγγενικό πρόσωπο. Από τα 700 παιδιά που είναι για υιοθεσία, μόνο τα 100 είναι κατάλληλα, για τα υπόλοιπα 600 δεν μπορούν ακόμη να υιοθετηθούν κι ο στόχος μας είναι να μπορέσουν να πάνε σε μια οικογένεια μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» διευκρίνισε, τονίζοντας ότι όσο καλή και να είναι μια δομή, δεν είναι οικογένεια. «Είναι μεγάλη νίκη όταν μειώνεται ο αριθμός των παιδιών στα ιδρύματα, είναι μια δικαίωση για όλους μας» κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα