Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

Δυο Έλληνες, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας άνεργος, ηλικίας 32 και 35 ετών, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με τος πληροφορίες, μετά την αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε πως με χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι δυο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν μετά την άρση απορρήτου που έγινε με σχετικό βούλευμα από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη ενός ατόμου στην κατοχή του οποίου όμως δεν βρέθηκε σχετικό υλικό.

Οι έρευνες
Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 4 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους καθώς και 2 κάρτες μνήμης τύπου microSD. Στα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων γίνεται στη διεύθυνση των εγκληματολογικών ερευνών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα