Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔυστύχημα στα Τέμπη: Κακουργηματική δίωξη σε 23 άτομα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Δυστύχημα στα Τέμπη: Κακουργηματική δίωξη σε 23 άτομα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος 23 προσώπων, κατέληξε η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα 18 από τα 23 πρόσωπα στα οποία ασκήθηκαν διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπήρξε πλημμελή εκτέλεση της σύμβασης, η οποία υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016.

Η ποινική δίωξη αφορά σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και τις ψευδείς βεβαιώσεις.

Το 2019 υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση που προέβλεπε την κατασκευή ενός εντελώς νέου συστήματος σηματοδότησης, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών αλλά και από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στα κέντρα ελέγχου. Οι παραλείψεις ωστόσο στην εκτέλεσή της, συνδέονται με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και κόστισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Παράλληλα από τη μη εκτέλεσή της σύμβασης, εκτιμάται ότι έχει προκληθεί ζημία στο ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεπερνά τα 15.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα