Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔυσοίωνες προβλέψεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τους ειδικούς

Δυσοίωνες προβλέψεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τους ειδικούς

Αποκαρδιωτικές είναι οι προβλέψεις ειδικών, για 570 διασωληνωμένους την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία δεν πέφτει «καρφίτσα» και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους.

Οι αριθμοί δείχνουν τη θλιβερή αλήθεια:

Στις 5 Μαρτίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 138 ενώ μόλις μία ημέρα μετά, στις 6 Μαρτίου δηλαδή, οι εισαγωγές ήταν 276! Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.

“Ασφυξία” παρατηρείται πλέον και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων ενώ στοιχεία δείχνουν, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται έκρηξη και των διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 570!

 

“Με αυτό το ρυθμό θα έχουμε προβλήματα στα νοσοκομεία” είπε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής του Σωτηρία. Δείτε το βίντεο το Open:

Όσο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα περισσότερα νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”.

Δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” ενώ το ίδιο ισχύει και για “Σισμανόγλειο” και Ασκληπιείο. Με μηδενική κλίνη στη ΜΕΘ είναι επίσης το “Αγία Όλγα” και το “Ελπίς”. Το νοσοκομείο “Σωτηρία” ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με 4 κενά κρεβάτια.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας δε λέει να πέσει κάτω από το 4, που για τους επιστήμονες είναι το όριο συναγερμού.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, με 24.498 τεστ που έγιναν, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,66.

Θυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είναι 1.142 εκ των οποίων τα 569 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών είναι 53 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 466…

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα