Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔολοφονία Τοπαλούδη: Καταθέτουν σήμερα στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι

Δολοφονία Τοπαλούδη: Καταθέτουν σήμερα στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι

Τους δικούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς αναμένεται να καταθέσουν σήμερα, Τρίτη (02/05), ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το 2018.

Το δικαστήριο έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αποδεικτική διαδικασία και πλέον υπολείπονται ελάχιστες διαδικαστικές ενέργειες, προκειμένου οι δύο άνδρες που κάθονται στο εδώλιο να απολογηθούν. Ο Ροδίτης κατηγορούμενος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τον Μάρτιο, αρνήθηκε τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει. «Δε φταίω. Δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» υποστήριξε. Από την πλευρά του, ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του, είπε στο δικαστήριο: «Ήρθα να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου. Ήρθα με όλο το σεβασμό στο δικαστήριό σας να πω τα γεγονότα όπως έγιναν».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καταδίκασε ομόφωνα και στους δύο. Τους επιβλήθηκαν ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 15 έτη κάθειρξης για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Οι ισχυρισμοί τους
Σε πρώτο βαθμό, οι κατηγορούμενοι έριχναν ευθύνες ο ένας στον άλλο. «Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης, δεν έκανα τίποτα εγώ, όλα τα έκανε ο συγκατηγορούμενος μου» είχε πει στην απολογία του ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Ροδίτης, ισχυριζόμενος ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή πριν το φόνο. Υποστήριξε επίσης ότι ήταν ο συγκατηγορούμενους του που χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ο ίδιος τον παρακαλούσε να σταματήσει.

Αντιθέτως ο 24χρονος κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, απέδωσε όλες τις ευθύνες στον Ροδίτη, καθώς όπως είπε ο ίδιος γνώριζε την Ελένη μόλις τρεις ημέρες πριν την δολοφονία της. Μάλιστα, περιέγραψε πως ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του άρχισε να χτυπάει τη φοιτήτρια όταν εκείνη τον απέρριψε ερωτικά. «Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σα μαλάκας. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου» είχε πει προσθέτοντας ότι «έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε εσύ να κάτσεις στη γωνία. Φοβήθηκα για τη ζωή μου».

Πηγή: News247.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα