Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔολοφονία Καρολάιν: «Κτητικός και νάρκισσος ο Αναγνωστόπουλος» - Όλη η κατάθεση της...

Δολοφονία Καρολάιν: «Κτητικός και νάρκισσος ο Αναγνωστόπουλος» – Όλη η κατάθεση της ψυχιάτρου

Χειριστικό, νάρκισσο και κτητικό χαρακτήρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η ψυχίατρος Άλκηστη Ηγουμενάκη, η οποία κατά την κατάθεσή της έκανε λόγο για δύο είδη διαταραχής προσωπικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέρει πολλά χαρακτηριστικά ψυχοπαθητικής ή αντικοινωνικής διαταραχής, που μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις θυμού αλλά όχι στο θάνατο.

«Η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης. Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει το σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Κάρολαϊν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, 9 μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ότι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντεινουν σε ψυχοπαθητικη προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολειο. Αυτα δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρη σχέση. Η ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την προθεση της γυναίκας του να χωρίσουν» εξήγησε η μάρτυρας ως προς τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου πιλότου.

Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;

Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται.

Η μάρτυρας επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος ήταν χειριστικοε ακόμη και στην κηδεία της Καρολάιν. «Βλέπω την τάση να χρησιμοποιεί το παιδί. Είναι κακοποίηση να το βάζει πάνω στην άψυχη μητέρα και να κάθεται τέσσερις ώρες στην κηδεία της. Το παιδί αντιλαμβάνεται κάτι. Η σκέψη είναι: «Δεν με ενδιαφέρει αν πονάει. Δεν με ενδιαφέρει αν το παιδί καίγεται από τον ήλιο, είναι η προέκτασή μου, είναι δικό μου, μου, μου. Δεν με ενδιαφέρει».

Η μάρτυρας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος είχε έλλειψη ενσυναίσθησης καθώς “δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο».

Πρόεδρος: Για την προσωπικότητα της Καρολάιν τι μπορείτε να πείτε;

Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να αντιμετωπίσει την κρίση. Αν μπορούσε να μιλήσει με κάποιους ανθρώπους, στη μητέρα της, στους φίλους της, ίσως να ειχε προστατευθεί, να βοηθηθεί. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά πιστεύετε ;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεπαν. Γι αυτό και είχε δισταγμό…

Πρόεδρος: Αυτό πού το ξέρετε;

Μάρτυρας: Μου το είπε η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία. Δεν το θέλαν ακόμα, δεν είχαν κάτι κατά του κατηγορουμένου. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Κάρολαϊν δεν ήθελε να μιλήσει.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, διότι, όπως είπε έχει υποπέσει σε αντιφάσεις.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα