Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔολοφονία Καραϊβάζ: Βήμα-βήμα οι έρευνες για τους δράστες - Στο «μικροσκόπιο» πληροφορίες...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βήμα-βήμα οι έρευνες για τους δράστες – Στο «μικροσκόπιο» πληροφορίες και υλικό από κάμερες

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί συνεχίζουν την προσπάθεια για την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούν κάθε τεχνολογικό μέσο, λαμβάνουν μαρτυρίες και συλλέγουν στοιχεία για να φθάσουν στους εκτελεστές του γνωστού δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσο μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σε τρία διαφορετικά επίπεδα συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναζητούν βίντεο από την περιοχή, προκειμένου να καταλήξουν στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το σκουρόχρωμο δίκυκλο και άλλαξαν όχημα διαφυγής. Ερευνούν επίσης ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, στην περίπτωση που οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ ήρθαν από το εξωτερικό μόνο για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, αναλύουν όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που ήδη έχουν, αλλά και εκείνα που καθημερινά καταφθάνουν από πολίτες και αστυνομικούς. Επίσης λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα που γνώριζαν τον δημοσιογράφο και προσπαθούν να μάθουν τις συνήθειες και τις επαφές του.

«Στους δικούς του ανθρώπους δεν είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχθεί απειλή»
«Με το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον έχουμε εξαιρετική συνεργασία από την πρώτη ώρα. Μέχρι στιγμής, όμως δεν μας έχουν δώσει κάποια πληροφορία που να ωθήσει την έρευνά μας σε συγκεκριμένο σημείο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στους δικούς του ανθρώπους δεν είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχθεί απειλεί ή ότι κάτι τον απασχολεί. Είναι πιθανόν να μην αντιληφθεί τα σχέδια εκείνων που τον ήθελαν νεκρό» ανέφεραν αστυνομικές πηγές σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
Από πολύ νωρίς, έμπειροι αστυνομικοί της ασφάλειας έκαναν λόγο για ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, λόγω του τρόπου δράσης των εκτελεστών. Πολύ γρήγορα απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο γνωστός δημοσιογράφος να διαπληκτίστηκε με τους αναβάτες της μηχανής πριν από τη δολοφονία του, και να πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Επίσης δεν είναι ληστεία καθώς δεν αφαίρεσαν κανένα αντικείμενο από το θύμα, ενώ απομακρύνεται η πιθανότητα να είναι τρομοκρατική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέντε υπηρεσίες βοηθούν στην υπόθεση
Αστυνομικοί από πέντε υπηρεσίες βοηθούν τα στελέχη του ανθρωποκτονιών και με την αναζήτηση πληροφοριών και με την ανάλυσή τους, ενώ μελετούν με προσοχή τα δημοσιεύματα του Γιώργου Καραϊβάζ, μήπως και τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον, για να συμπληρώσουν κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα