Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιπλωματικές πηγές: Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση Κατσίφα

Διπλωματικές πηγές: Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση Κατσίφα

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως ενημερώνουν διπλωματικές πηγές.

Επισημαίνουν, πάντως, ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ακόμη, υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αλβανία, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο αυτός αυτοκτόνησε.Ανεπίσημες πηγές, που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι.

Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα μέλη της οικογένειας έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση των ισχυρισμών της Εισαγγελίας.

Από την πλευρά τους οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στις 28 Οκτωβρίου 2018 αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντο αστυνομικούς της επίλεκτης ομάδας “ΡΕΝΕΑ” στο βουνό πάνω από τον Βουλιαράτη, όπου κρύφτηκε για πολλές ώρες.

 

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα