Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιευκρινίσεις για τη διαγραφή προστίμων άνω των 60 ετών

Διευκρινίσεις για τη διαγραφή προστίμων άνω των 60 ετών

Για το εάν θα διαγραφούν όλα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών σε περίπτωση που εμβολιαστούν ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

“Δεν έχει αποφασιστεί, αλλά πράγματι είναι από αυτά τα οποία εξετάζουμε ως ένα επιπλέον κίνητρο”απάντησε ο κ.Πλεύρης και πρόσθεσε ότι στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που έχει επιβληθεί πρόστιμο για το διάστημα 3 μηνών εάν εμβολιαστούν εξετάζουμε –δεν έχει αποφασιστεί -ως κίνητρο να είναι και η διαγραφή. Εξετάζουμε, δεν το έχουμε αποφασίσει, επανέλαβε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από τις 15 Απριλίου δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών. Όπως είπε σχετικά με το μέτρο επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών “από τις 15 Απριλίου και μετά δεν θα υπάρχει πρόστιμο “ωστόσο επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό ” θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο”.

Πασχαλινό τραπέζι: Θα είναι απαραίτητα τα self test;

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να κάνουν self test οι πολίτες για να πάνε φέτος στο πασχαλινό τραπέζι και εάν θα υπάρξουν περιορισμοί. “Αυτό προφανώς και θα συζητηθεί στη Επιτροπή συνολικά το σκέλος του Πάσχα”, απάντησε ωστόσο “η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα απέχει από αυτό το οποίο έχουμε σήμερα. Δηλαδή σήμερα στην πραγματικότητα υπάρχει πλήρη ελευθερία κινητικότητας τουλάχιστον στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους. Δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις οπουδήποτε”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα