Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔημοσκόπηση Alpha: Τι λένε οι πολίτες για εμβόλια, διερευνητικές και κόντρα εκκλησίας-κράτους...

Δημοσκόπηση Alpha: Τι λένε οι πολίτες για εμβόλια, διερευνητικές και κόντρα εκκλησίας-κράτους στα Θεοφάνεια

Ο Alpha έδειξε την μεγάλη δημοσκόπηση από την εταιρεία Marc, όπου οι πολίτες απάντησαν σχετικά με το αν θα εμβολιαστούν, τι πιστεύουν για την κόντρα εκκλησίας – κράτους που είχαμε στα Θεοφάνια αλλά και για τις συζητήσεις με την Τουρκία.

Η δημοσκόπηση σχετικά με τα εμβόλια, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιανουαρίου, μεταξύ 1.010 πολιτών.

Στην ερώτηση για το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Έτσι, λοιπόν, το 70,1% απαντάει «ναι ή μάλλον ναι» στο αν θα κάνει το εμβόλιο, έναντι 26,5% που απαντάει «σίγουρα ή μάλλον όχι».

Όσο για την αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%.

Με αφορμή την κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα Θεοφάνεια, το 64,5% θεωρεί πως δίκιο έχει η κυβέρνηση, με το 24,8 να δίνει δίκιο στην Εκκλησία.

Τι πρέπει να γίνει με τις εκκλησίες το επόμενο διάστημα: «Να παραμείνουν ανοιχτές για πιστούς με μάσκες και αποστάσεις», λέει το 33,5%, «να γίνονται οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς» λέει το 38,3%, «να είναι κλειστές για όλους», λέει το 26,1%.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και για το αν η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα στα θέματα με την Τουρκία, το 49,5% απάντησε «όχι», το 35,9% «εν μέρει» και το 12,6% «ναι».

Για τις συνομιλίες με την Τουρκία «όχι, να μην πάμε σε συνομιλίες» λέει το 29,7%, «να πάμε με μόνο θέμα τα θαλάσσια σύνορα» λέει το 47%, «να πάμε σε συνομιλίες με όλα τα θέματα» λέει το 18,7%.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα