Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση Alco: Μόλις το 6% των Ελλήνων καλύπτει εύκολα τους λογαριασμούς

Δημοσκόπηση Alco: Μόλις το 6% των Ελλήνων καλύπτει εύκολα τους λογαριασμούς

Δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open δίνει 31,1% στη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 22,2%. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στο 8,9%.

Το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 13%. Τέταρτο το ΚΚΕ με 5,8% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,5%. Εκτός Βουλής το Μέρα25, καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 23%. «Κανένας» απαντά το 33%.

Δημοσκόπηση Alco για οικονομία – Οι πολίτες αντιμέτωποι με την ακρίβεια

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια. Στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το:

55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία,
29% απαντά με μικρή,
10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και
το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Παράλληλα, το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.

Δημοσκόπηση Alco: Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει την ελληνική οικονομία και ευνοεί την Τουρκία

Στη δημοσκόπηση Alco στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά ανησυχίας και αναφορικά με την πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ειδικότερα:

Το 33% αναφέρει ότι ανησυχεί πολύ,
το 38% αρκετά,
το 16% λίγο και
το 9% καθόλου.

Επιπλέον, η πλειονότητα των ερωτηθέντων φαίνεται να συμφωνεί με τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ουκρανία, καθώς το 38% πιστεύει ότι η θέση της χώρας υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα, ενώ το 17% απαντά «πολύ». 27% και 10% στην ίδια ερώτηση απαντούν «καθόλου» και «λίγο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα