Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση: 67% των πολιτών υπέρ της αγοράς Sputnik-V και κινεζικού εμβολίου

Δημοσκόπηση: 67% των πολιτών υπέρ της αγοράς Sputnik-V και κινεζικού εμβολίου

Τα συμπεράσματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Μάρτιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η μεγάλη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε την Παρασκευή 19/03/2021.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αλλά και το εμβόλιο της Κίνας; Είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών; Πώς κρίνουν τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τα περιστατικά αστυνομικής βίας αλλά την άποψη της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις; Ποιον θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό;

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, σε ποσοστό 51% οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ το 49% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 12-17 Μαρτίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά στις παρακάτω κάρτες τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα