Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔημοσκόπηση: «Ναι» σε προνόμια εμβολιασμένων - Δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό νομοσχέδιο

Δημοσκόπηση: «Ναι» σε προνόμια εμβολιασμένων – Δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό νομοσχέδιο

Δυσαρέσκεια με τη διαχείρηση της πανδημίας, ανασφάλεια στην καθημερινότητα, αλλά και σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open με τη συμμετοχή του ethnos.gr.

Πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 36,9% διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24%).Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της Alco για το μήνα Μάιο με εξακομματική Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 39% έναντι 22% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Θετική/αρνητική γνώμη για υπουργούς

Στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε υπουργό», ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει το 56% αρνητικής γνώμης, ενώ ως ο δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με 31%.

Δυσαρέσκεια για τη διαχείρηση της πανδημίας

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το 52% των ερωτηθέντων δεν εμφανίζεται ικανοποιημένο (32% λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου) ενώ το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ’ ότι πριν τρία χρόνια. Στην ερώτηση πώς θα λειτουργήσει η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη – εργαζομένου, το 55% των ερωτηθέντων απαντά «αρνητικά» και σχεδόν το μισό (28%) θετικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα