Διχασμένη φαίνεται να είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά δύο από τις προσεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ πιο ξεκάθαρη αρνητική είναι η θέση τους για την τεκνοθεσία ομοφύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Αναφορικά με το ζήτημα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το 46% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μάλλον – σίγουρα αρνητικά τον πολιτικό γάμο, ενώ το 45% δηλώνει σίγουρα – μάλλον θετικά. Ωστόσο, στην ερώτηση «Πολιτικός γάμος ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», η ζυγαριά γέρνει στο «ναι», αφού το 52% απαντά «Θα επιθυμούσα να επιτραπεί» (20%) ή «Δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί» (32%). Το 33% δηλώνει ότι πως θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί, ενώ ο ένας στους δέκα απαντά πως του είναι αδιάφορο.
Στον αντίποδα σχετικά με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς το 56% των ερωτηθέντων απαντά μάλλον – σίγουρα αρνητικά στην ερώτηση «Πώς αντιμετωπίζετε τη νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου;». Το 36% απαντά στο ίδιο ερώτημα σίγουρα – μάλλον θετικά. Όταν το ερώτημα για τα παιδιά εξειδικεύεται με τη διατύπωση «Αναγνώριση παιδιών ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», το 42% δηλώνει ότι θα προτιμούσε ή δεν έχει πρόβλημα αν επιτραπεί η νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου, ενώ το 47% απαντά ότι θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί και το 5% δηλώνει αδιάφορο.
Σε ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων», το 47% απαντά σίγουρα – μάλλον θετικά, ενώ το 40% απαντά σίγουρα – μάλλον αρνητικά. Την ίδια ώρα, το 54% επιθυμεί ή δεν έχει πρόβλημα να επιτραπεί η λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ, έναντι 30% που απαντά το αντίθετο.
Παράλληλα οι πολίτες απαντούν σε ερωτήματα για τις αιτίες της οπαδικής βίας, ενώ κρίνουν και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. Συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κοινωνικού θέματος εκδηλώσεων βίας (ποσοστό 81%), ενώ μόνο το 14% εκτιμά ότι οφείλεται σε χαρακτηριστικά του χώρου του αθλητισμού. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το 43% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 11% εκτιμά πως είναι στη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει. Πάντως, το 34% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 12% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ/ δεν έχω άποψη».
Πηγή:in.gr