Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔημήτρης Λιγνάδης: Θύμα του εξομολογείται – “Σώσαμε πολλά παιδιά με την προφυλάκισή...

Δημήτρης Λιγνάδης: Θύμα του εξομολογείται – “Σώσαμε πολλά παιδιά με την προφυλάκισή του”

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αιγύπτιος Αλί ο οποίος κατοικεί στη Σουηδία, μίλησε σε podcast για την τραυματική του εμπειρία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον οποίο χαρακτήρισε «επαγγελματία εγκληματία».

«Δεν έκατσα να σκεφτώ με ποιον πάω να τα βάλω, δεν είχα μιλήσει προηγουμένως με κανέναν για το θέμα. Ούτε σε οικογένεια, ούτε σε φίλους, ούτε σε ψυχολόγο. Όταν έκανα τη μήνυση, (ο Λιγνάδης) δεν ήταν προφυλακιστέος. Δύο μέρες μετά, νομίζω, μπήκε στη φυλακή» είπε ο Αιγύπτιος, τις δηλώσεις του οποίου παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

«Όταν εξομολογήθηκα στους φίλους και στην οικογένειά μου όσα συνέβησαν, είχαν φοβηθεί… Που πας και τα βάζεις, μου έλεγαν… Έχω μάθει, όμως, πως όταν είμαι σωστός και έχω δίκιο, ούτε το μάτι μου θα κρύβω, ούτε το στόμα μου θα κλείνω. Θέλω να σταματήσει όλο αυτό. Είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου και ακούω το όνομά του, μετά από χρόνια, για ένα ίδιο περιστατικό με το δικό μου. Αυτό σημαίνει πως τοσο καιρό έκανε το ίδιο πράγμα» συνέχισε ο Αλί, ένα από τα θύματα που κατήγγειλε τον σκηνοθέτη.

«Έχουμε σώσει πολλά παιδιά τον καιρό που είναι στη φυλακή. Θέλω να πάω σπίτι μου και να το ξεχάσω. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Με έχουν κουράσει οι πολλές φωνές που ακούγονται απ’ όλες τις πλευρές. Πιστεύω πως θα γίνει το σωστό, ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθεί τέτοιος εγκλήματίας, να έχει και όρια. Είναι επαγγελματίας εγκληματίας…» ολοκλήρωσε ο Αλί.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. Επί της ουσίας πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη δίκη στο πλαίσιο του κινήματος #metoο στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα