Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔεν πρέπει ποτέ να επιλέξεις αυτοκίνητο σε αυτό το χρώμα

Δεν πρέπει ποτέ να επιλέξεις αυτοκίνητο σε αυτό το χρώμα

Όταν πρόκειται για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, μας απασχολούν πολλά πράγματα, όπως ποια είναι τα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά, πώς λειτουργεί ο κινητήρας και η τεχνολογία ασφάλειάς του, καθώς και το κόστος.

Σίγουρα το πιο ευχάριστο μέρος της διαδικασίας είναι η επιλογή του εξωτερικού χρώματος. Όπως αποδεικνύεται, όμως, τα χρώματα του αυτοκινήτου που επιλέγεις μπορεί να είναι ένας παράγοντας στις πιθανότητές να πάθεις ατύχημα.

Τα πιο ασφαλή χρώματα αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το Kelley Blue Book, το ασημί είναι το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου με το λευκό ως κοντινό δεύτερο. Από τα δύο χρώματα αυτοκινήτων, ωστόσο, το λευκό ξεπερνά το ασημί στις αξιολογήσεις ασφαλείας του, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα που έγινε από το Κέντρο Έρευνας Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Monash.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα λευκά αυτοκίνητα έχουν 12 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα από τα μαύρα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Κρεμ, κίτρινα και μπεζ αυτοκίνητα κατατάσσονται επίσης πολύ πίσω από το λευκό. Το κίτρινο ξεπέρασε το λευκό ως το ασφαλέστερο χρώμα σε ορισμένες μελέτες επίσης.

 

Τα πιο επικίνδυνα χρώματα αυτοκινήτου

Εκτός από το μαύρο, που κατατάσσεται ως το πιο επικίνδυνο, άλλα επικίνδυνα χρώματα αυτοκινήτων είναι το γκρι (11 τοις εκατό υψηλότερος κίνδυνος), το ασημί (10 τοις εκατό υψηλότερος κίνδυνος), το μπλε (7 τοις εκατό υψηλότερος κίνδυνος) και το κόκκινο (7 τοις εκατό υψηλότερος κίνδυνος).

H διαφορά μεταξύ ανοιχτόχρωμων και σκουρόχρωμων αυτοκινήτων είναι αρκετά διαισθητική: τα ανοιχτόχρωμα αυτοκίνητα είναι πιο εύκολα ορατά. «Ο λόγος για τον οποίο τα οχήματα με έντονα χρώματα όπως τα λευκά και τα κίτρινα αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε ατύχημα είναι ο ίδιος λόγος που είναι λιγότερο πιθανό να κλαπούν: η ορατότητα», εξηγεί ο Jake McKenzie, Content Manager στο Auto Accessories Garage. “Ένα λευκό αυτοκίνητο είναι πολύ πιο εύκολο να το δεις…από ένα αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα.” Αυτό ισχύει σίγουρα τη νύχτα όταν είναι σκοτάδι έξω, αλλά ακόμα και στο φως της ημέρας, τα αυτοκίνητα με πιο σκούρο χρώμα έχουν λιγότερη αντίθεση με το δρόμο. «Όσο καλύτερα μπορούν να σας δουν οι άλλοι οδηγοί, τόσο πιο πιθανό είναι να πατήσουν φρένο πριν να είναι πολύ αργά», λέει ο McKenzie.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα