Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔεν αποκλείεται οι δράστες να κατέγραψαν σε βίντεο τη δολοφονία του Άλκη

Δεν αποκλείεται οι δράστες να κατέγραψαν σε βίντεο τη δολοφονία του Άλκη

Αγέλη χούλιγκαν με διάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, βλέπουν οι αρχές πίσω από την ομαδα κρούσης των 11 νεαρών που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονία του Άλκη, ενώ το ίδιο προκύπτει και από τις καταθέσεις τόσο των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης, όσο και των συλληφθέντων. Το τάγμα θανάτου είχε καθοδήγητη και οργανωτή στα φονικά σαφάρι κατά οπαδών αντίπαλων ομάδων. Άγουροι χούλιγκαν είχαν τον ρόλο του προπομπού αναζητώντας υποψήφια θύματα, ενώ άλλο άτομο φρόντισε να προμηθεύσει τους δράστες με τον οπλισμό. Την ώρα της επίθεσης κάποιοι από τους νεαρούς λειτουργούσαν ως τσιλιαδόροι και άλλοι ως οπισθοφυλακή σε περίπτωση μαζικής συμπλοκής.

Όλοι τους είχαν κυκλώσει και εγκλωβίσει τα θύματα, για να μην μπορούν να φύγουν από το σημείο. «Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο “Ο” είπε “τους πήραμε”», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο 23χρονος συλληφθέντας, περιγράφοντας την ικανοποίηση των νεαρών δραστών αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση.

Οι αρχές δεν αποκλείουν, ακόμα και κάποιος από τους εμπλεκόμενους σε επίδειξη δύναμης να κατέγραψε σε βίντεο την δολοφονία, γι’ αυτό και συνεχίζεται η ανάσυρση δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον άγνωστο οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις αλβανικές αρχές για τον καταζητούμενο 20χρονο, μετά την έκδοση τους διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Καταπέλτης είναι η 7η τακτική ανακρίτρια, περιγράφοντας τις κινήσεις αλλά και τις προθέσεις της ομάδας κρούσης, την ώρα που χτυπούσαν τον ένα από τους δύο φίλους του Άλκη που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου.

«Επιτέθηκαν στον Α.Β. και παρότι προσπάθησε να προστατευθεί με κράνος που τοποθέτησε στο στήθος του, κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα αρχικά με μαχαίρι. Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο αριστερό πόδι, ένας τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και, ενώ αυτός προσπαθούσε να αποφύγει και να προστατεύσει τον φίλο του Άλκη, που εκείνη την ώρα τον χτυπούσαν τέσσερις, άλλοι τρεις κρατούσαν τον Α.Β. και τον χτυπούσαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει, ενώ ταυτόχρονα ένας άλλος που κρατούσε μαχαίρι τον χτύπησε με αυτό στο δεξί του πόδι».

Εξίσου σοκαριστικά είναι όσα αναφέρει η ανακρίτρια για τον δεύτερο φοιτητή που χτυπήθηκε πισώπλατα από το φονικό δρεπάνι των χούλιγκαν. “Παρότι ο Δ.Κ. προσπάθησε να διαφύγει, οι δράστες είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν. Καταφέραν, ενώ έτρεχε, να τον χτυπήσουν με σφοδρότητα με το δρεπάνι στον αριστερό γλουτό, όμως δεν ολοκληρώσαν την πράξη τους, επειδή αυτός κατάφερε τρέχοντας να αποφύγει περαιτέρω θανάσιμα χτυπήματα και διακομίσθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο”.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των θυματων, οι χούλιγκαν, λειτούργησαν με κινήσεις και μέθοδο που θυμίζει… μαφία που δίνει εντολή συμβόλαια θανάτου. Αναζήτησαν επίμονα και μεθοδικά τα υποψήφια θύματα τους, επιτέθηκαν μαζικά και με γρήγορα και αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ακινητοποίησαν τους νεαρούς οπαδούς για να μην μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Μαχαίρωσαν ακόμα και πισώπλατα. Με την ίδια μεθοδικότητα που «χτύπησαν», προσπάθησαν και να καλύψουν τα ίχνη τους, μετά τη δολοφονία.

Ο 20χρονος τραυματίας πέταξε το μαχαίρι του σε υπόνομο, έβγαλε το ματωμένο κάλυμμα του καθίσματος και το άφησε σε κάδο απορριμμάτων, ενώ όλοι οι δράστες διέκοψαν σταδιακά τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο σε φιλικά πρόσωπα.

Πηγή:ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα