Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔΕΔΔΗΕ: Αναμενόμενα τα προβλήματα υπό τόσο ακραίες συνθήκες – Γερασμένο το προσωπικό

ΔΕΔΔΗΕ: Αναμενόμενα τα προβλήματα υπό τόσο ακραίες συνθήκες – Γερασμένο το προσωπικό

«Πρωτοφανείς είναι οι συνθήκες, οι μέρες συγκρίνονται με τον καύσωνα του 1987, τον έχουν ξεπεράσει», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Radio North 98.0, o κ. Νίκος Παυλίδης, Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται το ηλεκτρικό σύστημα εξαιτίας του καύσωνα.
«Το σύστημα ήδη ανταποκρίνεται με επιτυχία. Στη νότια Ελλάδα δοκιμάζεται σοβαρά, λόγω του τουρισμού στις τουριστικές περιοχές, όμως, τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται στο σύστημα από τις πυρκαγιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.
Όπως συμπλήρωσε, «Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει έναν πολύ σκληρό αγώνα στη Μεσσηνία, στο Αίγιο, στην Αθήνα και στα νησιά μας, στη Ρόδο, στην Κω, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί οφείλονται στις φοβερές πυρκαγιές οι οποίες έχουν εκδηλωθεί, λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου».
«Εμείς από τη Βόρεια Ελλάδα σήμερα στέλνουμε προσωπικό των εργολάβων που έχουμε, στην Αθήνα και στη Βόρεια Εύβοια, όπου οι ζημίες είναι μεγάλες και θα κινηθούμε τάχιστα για να τις αποκαταστήσουμε», διαβεβαίωσε ο κ. Παυλίδης.
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληγεί λιγότερο. Έχουμε κάποια προβλήματα στις τουριστικές περιοχές, ζητούμε την κατανόηση του κόσμου, έχουμε ξεπεράσει τα μέγιστα φορτία του παρελθόντος […] οι περιοχές οι οποίες εμφάνισαν κάποια προβλήματα, θεωρώ ελάχιστα, είναι η Καβάλα και η Χαλκιδική που είναι οι πιο τουριστικές περιοχές μας», δήλωσε ο κ. Παυλίδης, χαρακτηρίζοντας «ασύμμετρη την διαμαρτυρία κάποιων για τα προβλήματα που εμφανίζονται».
«Όταν το δίκτυο λειτουργεί κάτω από τόσο ακραίες συνθήκες […] τότε είναι αναμενόμενο να εμφανίζονται κάποια προβλήματα», εξήγησε.
Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας και Θράκης, έκανε λόγο για «γερασμένο» τεχνικό προσωπικό με μέσο όρο ηλικίας τα 55 χρόνια.
«Υπάρχουν κομμάτια του δημοσίου τομέα και κοινής ωφέλειας, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και πλήρως γερασμένα, η τεχνογνωσία χάνεται, θα πρέπει να μπει νέος κόσμος, στον οποίο θα μάθουμε τη δουλειά και θα μπορέσει να υπηρετήσει», περιέγραψε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν 750 προσλήψεις, σε δύο προκηρύξεις και ελπίζουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, θα προσληφθούν άλλα 600 τουλάχιστον άτομα. Τα άτομα αυτά ελπίζω ότι θα τα έχουμε έως το τέλος της χρονιάς. Περίπου 1.300 άτομα για όλη την Ελλάδα. Για όλη τη Μακεδονία-Θράκη θα πάρουμε περίπου 95 ανθρώπους, και στη συνέχεια ελπίζω να πάρουμε του χρόνου έναν αριθμό που θα είναι κοντά σε αυτόν» κατέληξε ο κ. Παυλίδης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα