Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔίπλωμα με… delivery στην Κατερίνη έναντι 3.000 ευρώ

Δίπλωμα με… delivery στην Κατερίνη έναντι 3.000 ευρώ

Διπλώματα με ταρίφα από 150 έως και πάνω από 3.000 ευρώ “μοίραζαν” επίορκοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Κατερίνη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών που ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και άτομα που σχετίζονται με δύο σχολές οδηγών και παρεμφερείς υπηρεσίες.

Το κύκλωμα ήταν καλά δομημένο αφού υπάλληλοι και μεσάζοντες, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, πωλούσαν τις ερασιτεχνικές αλλά και επαγγελματικές άδειες οδήγησης. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, διερευνούν και την συμμετοχή επιπλέον ατόμων στο κύκλωμα, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαρθρώθηκε έπειτα από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Προς το παρόν, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι πωλούσαν διπλωμάτων μέσω υπηρεσίας… delivery, για το οποίο οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα πως έχουν δοθεί δεκάδες άδειες οδήγησης. Φυσικά, θα ερευνηθούν όλοι όσοι πήραν το δίπλωμα τους από το συγκεκριμένο παράρτημα της Διεύθυνσης Μεταφορών Κατερίνης και όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο κύκλωμα εκτός από το γεγονός ότι θα χάσουν τις άδειες οδήγησής τους είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν για συμμετοχή στις παράνομες ενέργειες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επεκταθούν σε βάθος έως και 1 έτους ενώ επίσης θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγής ή άλλα στοιχεία που θα διευρύνουν το κατηγορητήριο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το πέρας της επιχείρησης. Όπως έγινε γνωστό, λόγω της εν εξελίξει έρευνας ανεστάλη για σήμερα και αύριο η λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας.

 

 

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα