Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών κι έξι απόπειρες

Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών κι έξι απόπειρες

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον Νίκο Κοντοστάθη, τον ψευτογιατρό, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του ΜΟΔ κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών που έπασχαν -η πλειονότητά τους- από καρκίνο.

Σύμφωνα με  το Reader.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα να επιβάλλει την παραπάνω ποινή στον Dr. Kontos, την ώρα που ο εισαγγελέας στην τελική αγόρευσή του είχε ζητήσει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες (σ.σ.: ανάμεσά τους και δύο ανήλικων παιδιών) και για 5 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών. Σε ό,τι αφορά στους 16 συγκατηγορούμενούς του, αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι. Μεταξύ των αθωωθέντων είναι ο και γιατρός, πρώην υπουργός. Ο «Δρ. Κοντός» καταδικάστηκε επιπλέον και για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1/5/2000 έως 16/6/2000, καθώς και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα