Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας, η οποία είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, για απόπειρα βιασμού της το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του ηθοποιού, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και κατ’ εξακολούθηση αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Η 39χρονη γυναίκα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε περιγράψει την απόπειρα βιασμού που υποστηρίζει ότι υπέστη από το Π. Φιλιππίδη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η πόρτα του θεάτρου εκείνες τις στιγμές ήταν κλειστή, καθώς και ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο» είπε στην κατάθεση της η 39χρονη περιγράφοντας την απόπειρα βιασμού που υποστηρίζει ότι υπεστην. «Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου… Διαπίστωσα ότι η πόρτα (σ.σ. στο καμαρίνι) ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά «αααααα». Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» κατέθεσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της φώναξε: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Η 39χρονη μίλησε όμως και τηλεφωνήματα που δέχονταν από τον κατηγορούμενο, δέκα ημέρες μετά. Συγκεκριμένα, είπε: «Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Κι εγώ τότε δε μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει που είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».

Σήμερα, με την έναρξη της δίκης στην 39χρονη γυναίκα αναμένεται να συνεχίσει να υποβάλλει ερωτήσεις η πολιτική αγωγή ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να εξεταστεί από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα