Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει η 2η γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για απόπειρα...

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει η 2η γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών, συνολικά, γυναικών συναδέλφων του.

Μέχρι τώρα η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε ζητήσει η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό της και με την κατάθεση της οποίας έχει ξεκινήσει η δίκη. Ωστόσο, σήμερα, οι πόρτες του δικαστηρίου αναμένεται να ανοίξουν, εφόσον στο βήμα ανέβει για να καταθέσει η δεύτερη γυναίκα που έχει στραφεί κατά του ηθοποιού για απόπειρα βιασμού της. Η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα δεν έχει ζητήσει να δοθεί η κατάθεσή της χωρίς δημοσιότητα.

Με την έναρξη πάντως της σημερινής διαδικασίας αναμένεται να συνεχιστεί από το δικαστήριο για να ολοκληρωθεί η εξέταση του πρώτου, κατά το κατηγορητήριο, θύματος του ηθοποιού. Στη συνέχεια η έδρα θα ζητήσει να καταθέσει ενώπιον της η δεύτερη γυναίκα, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Με ανοιχτές τις θύρες του δικαστηρίου και με τους δημοσιογράφους παρόντες, η εν λόγω ηθοποιός αναμένεται να υποστηρίξει όσα είχε καταθέσει και στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που είχε προηγηθεί. Όπως είχε πει, ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε να αντικαταστήσει κάποιον ηθοποιό στο έργο που ανέβαζε τότε και μέσα στο καμαρίνι του της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η ηθοποιός έχει περιγράψει: «… Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…». Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ηθοποιού, μετά το περιστατικό αυτό, ο Π. Φιλιππίδης την καλούσε στο τηλέφωνο από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα. «Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν. Μου έλεγε: «Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω» είχε αναφέρει η γυναίκα, υποστηρίζοντας «κόπηκε» από δύο δουλειές στις οποίες είχε περάσει επιτυχώς το casting. Αμέσως μετά φέρεται να δέχτηκε νέο τηλεφώνημα του Πέτρου Φιλιππίδη, που σύμφωνα με την καταγγελία της, της είπε: «Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει».

Οι ισχυρισμοί του ηθοποιού

Για την καταγγελία αυτή, ο Π. Φιλιππίδης υποστήριξε πως το 2010 χρειάστηκε να αναζητήσει μια πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού και συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα, όταν ένας δικηγόρος κοινός γνωστός τους, του μίλησε για εκείνη, αναφέροντάς του ότι του στέλνει το βιογραφικό της «ανιψιάς του». Στη συνέχεια, όπως λέει προσκάλεσε, την κοπέλα στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση και μετά το τέλος αυτής την κάλεσε στο καμαρίνι του για να του πει της εντυπώσεις από την παράσταση. Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε ότι η ομορφιά της κοπέλας τον «μαγνήτισε» και έκανε λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της μέσα στο θέατρο και με την καταγγέλλουσα να μπαίνει στο χώρο από «την πλαϊνή πόρτα» για να μην την αντιληφθούν οι εργαζόμενοι.

Όπως μάλιστα υποστήριξε, η συνάδελφός του έπειτα μια ερωτική συνεύρεση τον ρώτησε τι θα γίνει με το ρόλο και εκείνος της απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει στην παράσταση, διότι η ηθοποιός που είχε μέχρι τότε το ρόλο δεν θα αποχωρούσε. «Η καταγγέλλουσα εξαγριώθηκε, άρχισε να μου λέει πως την κορόιδεψα, πως έχει πει σε όλους τους γνωστούς της ότι θα συνεργαστούμε και τώρα θα γίνει ρεζίλι…» υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του για να προσθέσει: «Έψαχνε κάποιον πιο έμπειρο ηθοποιό – σκηνοθέτη για να «κρεμαστεί», να βοηθηθεί επαγγελματικά και επέλεξε εμένα. Πλην όμως, οι ελπίδες της δεν ευοδώθηκαν και κατέρρευσε ο κόσμος της (…) Πιστεύω ότι με χρησιμοποίησε, ότι ήθελε να δουλέψει με ένα μεγάλο όνομα και σε ένα κεντρικό θέατρο και επιζητούσε την αναγνωρησιμότητα. Και έκανε αυτή τη καταγγελία για να γίνει γνωστή…Το έκανε αυτό για να πάρει τη δουλειά, ίσως μέχρι τώρα δεν είχε τη δουλειά που θα ήθελε. Ήθελε να γίνει πρωταγωνίστρια, να παίξει τον μεγάλο ρόλο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα