Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓρηγόρης Λέων: Να μπουν στο κάδρο και ιατροδικαστές για την υπόθεση της...

Γρηγόρης Λέων: Να μπουν στο κάδρο και ιατροδικαστές για την υπόθεση της Πάτρας – Δεν είχαν αθώα κίνητρα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κάλεσε τις αρχές να βάλει και ιατροδικαστές στο κάδρο των ερευνών για την υπόθεση των παιδιών στην Πάτρα.

Είπε πως κάποιοι συνάδελφοί του προσπάθησαν εσκεμμένα να θολώσουν τα νερά και μίλησε για λάθη που δεν ήταν τόσο αθώα.

Νέες αιχμές άφησε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εναντίον ορισμένων συναδέλφων του, καλώντας τις αρχές να διερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από τη στάση τους όσον αφορά στην υπόθεση της Πάτρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λέων ζήτησε ουσιαστικά να μπουν στο κάδρο των ερευνών και ιατροδικαστές, τους οποίους δεν κατονόμασε, που, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθησαν να συσκοτίσουν τα γεγονότα.

Επεσήμανε ότι τα κίνητρά τους δεν ήταν αθώα και διέκρινε δόλο πίσω από τις κινήσεις και τις πρακτικές τους. Έκανε επίσης λόγο για λάθη που δε θα πρέπει να θεωρηθούν ανθρώπινα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα», είπε.

Σύμφωνα με τον γνωστό ιατροδικαστή η Ρούλας Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου με τη στάση και την επιμονή της.

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό», είπε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα