Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓλυκά Νερά: Γεωργιανός καταγγέλλει βασανισμό από την ΕΛ.ΑΣ για να ομολογήσει ότι...

Γλυκά Νερά: Γεωργιανός καταγγέλλει βασανισμό από την ΕΛ.ΑΣ για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν

Τον βασανισμό του από αστυνομικούς για να ομολογήσει τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν καταγγέλλει ο Γεωργιανός που είχε συλληφθεί στα σύνορα του Έβρου ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Ο Γεωργιανός είχε τότε αρνηθεί πλήρως οποιαδήποτε εμπλοκή του στη «ληστεία» των Γλυκών Νερών.

Η σοκαριστική ανατροπή στο έγκλημα έφερε τελικά τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σημείο να ομολογεί ότι αυτός σκότωσε τη σύζυγό του και επινόησε το σενάριο της ληστείας.

«Με πήγαν σε ένα κελί και με χτύπησαν. Υπήρχαν πολλοί από αυτούς, όταν κάποιοι κουράζονταν να με χτυπούν, άλλαζαν και με χτυπούσαν άλλοι. Έπαθα διάσειση» καταγγέλλει ο Γεωργιανός μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας Imedi TV, όπως μεταδίδει η ΕφΣυν.

Συνεχίζοντας την καταγγελία του, ανέφερε πως οι αστυνομικοί δεν τον ρώτησαν τίποτα για την υπόθεση αλλά «ξεκίνησαν αμέσως να με χτυπούν σοβαρά. Με πίεζαν να ομολογήσω και να πω πως έφτασα στο σπίτι πως σκότωσα και πως βγήκα έξω».

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε σχετικά με την κράτησή του Γεωργιανού πως «ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

Κοινότητα Γεωργιανής Διασποράς: Αναμένουμε τα ΜΜΕ να επανορθώσουν

«Καθόλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δε σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό» τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινότητα της Γεωργιανής Διασποράς, αναφορικά με την συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την χώρα.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση του εγκλήματος, η κοινότητα διευκρινίζει πως συλληφθείς Γεωργιανός «υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν» και ζητά επανόρθωση εκ μέρους των ΜΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κοινότητας Γεωργιανής Διασποράς για την συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά

Η Κοινότητα της Γεωργιανής Διασποράς στην Ελλάδα εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας λύπη για την κάλυψη των γεγονότων σε σχέση με τη δολοφονία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ζητάμε την αντίδραση της πολιτείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δε σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό.

Ο συλληφθείς συμπατριώτης μας υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν.

Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατάφερε μόνο να δημιουργήσει και να σπείρει πανικό και μένος, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Αναμένουμε τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Γεωργιανής Κοινότητας στην Ελλάδα, ασκώντας προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο.Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν υπηρετούν το επάγγελμα τους σωστά.

Νανά Τεβντοράτζε

Αβταντίλ Γκιουνασβίλι

Εκπρόσωποι της Κοινότητας Γεωργιανής Διασποράς στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα