Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓλυκά Νερά: Έρχονται αποκαλύψεις για τη δολοφονία - Το κίνητρο του πιλότου...

Γλυκά Νερά: Έρχονται αποκαλύψεις για τη δολοφονία – Το κίνητρο του πιλότου και οι αιχμές του πατέρα της Καρολάιν

Τo έγκλημα στα Γλυκά Νερά απασχόλησε -και συνεχίζει να απασχολεί- την κοινή γνώμη και τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Τόσο η αρχική είδηση ότι «αδίστακτοι ληστές δολοφόνησαν τη μητέρα μπροστά στο 11 μηνών βρέφος της και στον πατέρα του» όσο και η ανατροπή στη συνέχεια με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ομολογεί ότι σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν έγιναν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας, ενώ πέρασαν και τα σύνορα της χώρας μας με διεθνή μέσα να ασχολούνται εκτενώς με το θέμα.

Η ασυνέπεια στις καταθέσεις του πιλότου αλλά και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο προχωρούν οι έρευνες δημιουργούν την εντύπωση πως η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» και πως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που ακόμα δεν έχουμε μάθει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βέβαια, κάποιες φορές, να κυκλοφορούν ευφάνταστα σενάρια και αβάσιμες πληροφορίες που περιπλέκουν την υπόθεση, ενώ ενίοτε αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.
Το κίνητρο του πιλότου

Πρώτος στόχος του ανακριτή είναι να ξεκαθαρίσει ποια ήταν πραγματικά η σχέση της 20χρονης Καρολάιν με τον άνδρα που δεν δίστασε να της αφαιρέσει τη ζωή και ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πέραν των όσων ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένης Μυλωνοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μάρκου είπε πως η Καρολάιν ήθελε να εγκαταλείψει τον Μπάμπη από τον Νοέμβριο και να βρει μια κατοικία κοντά στη σχολή μαγειρικής στην οποία και σκόπευε να φοιτήσει. Η ίδια συμπλήρωσε πως η 20χρονη κοπέλα είχε αποκαλύψει στη σύμβουλο ότι η σχέση τους είχε φτάσει σε τέλμα, ότι φοβόταν πάρα πολύ τον Αναγνωστόπουλο και πως της ζητούσε συμβουλές πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα αυτό.

Έτσι, στο μικροσκόπιο του ανακριτή θα μπει το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας και η προμελέτη του εγκλήματος. Εκτός από τους μάρτυρες που θα κληθούν ενώπιόν του, ο ανακριτής θα αναμένει εντός των επόμενων ημερών και επιπλέον στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως προανήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης 20χρονης, Θανάσης Χαρμάνης, έρχονται αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα σχετικά με το κίνητρο της δολοφονίας.

«Θα δούμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες για το κίνητρο του δολοφόνου» είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπόνοιες του πατέρα της Καρολάιν περί ναρκωτικών

Στο πλαίσιο αυτό, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του πατέρα της Καρολάιν στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει «βάση» στις φήμες του ελληνικού Τύπου για την εμπλοκή του συζυγοκτόνου σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Η Καρολάιν είχε ισχυρή αίσθηση τού σωστού και του λάθους» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα τον είχε εγκαταλείψει, αν είχε διαπιστώσει πως εμπλεκόταν.
Συνέχιζε τη ζωή του μετά τη δολοφονία

Στο μεταξύ, η ζωή φαίνεται να συνεχιζόταν κανονικότατα για τον 33χρονο πιλότο, τις μέρες που όλος ο κόσμος ήταν ανάστατος με την στυγνή δολοφονία της γυναίκας του και η αστυνομία αναζητούσε τους δήθεν ληστές.

Εκείνος που γνώριζε, αλλά επί 37 ημέρες κρατούσε το στόμα του κλειστό, «έκτιζε» το μέλλον του, χωρίς εκείνη. Αυτό μαρτυρά κάτοικος της περιοχής όπου είχε αγοράσει ο κατηγορούμενος το οικόπεδο για να φτιάξει ένα καινούριο σπίτι.

«Μας έλεγε ότι έχει ξεκινήσει το σπίτι, ότι είχε δώσει μάλιστα και προκαταβολή στην κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει την ανέγερση. Μάλιστα, συνέχισε να κάνει ραντεβού για να προχωρήσει η συμφωνία και μετά τον θάνατο της Καρολάιν. Είχαν πάει, από ό,τι μάθαμε και με τον πατέρα του, που γνώριζε κάποια πράγματα, λόγω επαγγέλματος. Μας έκανε εντύπωση πώς έβρισκε το κουράγιο να συνεχίσει να χτίζει το σπίτι αυτό ύστερα από τον χαμό της γυναίκας του. Εκείνος όμως έλεγε «θέλω να εξασφαλίσω το παιδί μου και να φτιάξω το σπίτι για να αισθανθώ κι εγώ καλύτερα».

Σύμφωνα με αυτή τη μαρτυρία, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος δεν έχασε χρόνο παρά λίγες ημέρες αφ’ ότου κήδεψε τη γυναίκα του. Ο ίδιος συνέχισε τα ραντεβού με την κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανέγερση του σπιτιού του, όπου θα υπήρχε και πισίνα, το συντομότερο δυνατό.

«Μας περιέγραφε το σπίτι που είχαν επιλέξει με την Καρολάιν, ως ένα απλό σπίτι. Γύρω στα 120 τ.μ., ισόγειο, το οποίο θα έφτιαχναν με δάνειο. Είχαν, μας έλεγε κάποια χρήματα στην άκρη, με τα οποία αγόρασαν το οικόπεδο και με τα λεφτά του δανείου και με βοήθεια από τους γονείς, θα τελείωναν το σπίτι, για φύγουν από το ενοίκιο. Όπως κάνουν όλα τα νέα ζευγάρια. Στο σχέδιο υπήρχε μια πισίνα, την οποία όμως, σκόπευαν να την φτιάξουν αργότερα. Από αυτά που μας έλεγε ο Μπάμπης, δεν έδειχνε να είναι άνετος οικονομικά. Λειτουργούσε όπως θα έκανε κάποιος νιόπαντρος».

 

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα