Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓλυκά Νερά: Έγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το ημερολόγιο της Καρολάιν;

Γλυκά Νερά: Έγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το ημερολόγιο της Καρολάιν;

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έχει αρχίσει. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού άφησε αιχμές στη δίκη του συζυγοκτόνου.

Μέσα από την πολύωρη κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου δικάζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, ξεδιπλώθηκε η «σκοτεινή» προσωπικότητα του 34χρονου, ο οποίος προσπαθεί να πείσει, ακόμη και τώρα, μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, πως εν ολίγοις η 20χρονη σύζυγός του έφταιγε που τον οδήγησε στη δολοφονία της! Αναλαμβάνοντας ο ίδιος τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης του εαυτού του, «βομβάρδισε» με σειρά ερωτήσεων την Ελ. Μυλωνοπούλου.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι ίσως η πιο σημαντική μάρτυρας σε αυτή τη διαδικασία, καθώς φαίνεται να είναι η μόνη στην οποία η Καρολάιν είχε αποκαλύψει την κακοποιητική συναισθηματικά σχέση που βίωνε. Μια σχέση από την οποία ήθελε πια να απεγκλωβιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να δεχθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Κατά την σύμβουλο, αυτό θα μπορούσε να είναι το κίνητρο της δολοφονίας.

Ο άκρως χειριστικός και «ναρκισσιστής» Αναγνωστόπουλος δεν μπορούσε να δεχθεί πως το κορίτσι που από τα 15 του χρόνια είχε «του χεριού του» θα έκανε πλέον την επανάστασή του. Και όπως χειραγωγούσε έως τότε την Καρολάιν, προσπάθησε να χειραγωγήσει και όλους τους υπόλοιπους στη συνέχεια, παρουσιάζοντας το έγκλημά του ως έγκλημα άλλων.

Φαίνεται, μάλιστα, να έφτασε και στο σημείο, όπως άφησε να εννοηθεί μέσα στο δικαστήριο η Ελένη Μυλωνοπούλου, ακόμη και να κατασκευάσει ημερολόγιο της Καρολάιν, γράφοντας ο ίδιος τις σημειώσεις που βρέθηκαν, προκειμένου να δείξει ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τον κακοποιούσε και που δεν ανεχόταν ούτε το παιδί τους.Όπως εξήγησε η μάρτυρας, όταν ο συνήγορος του 34χρονου της διάβασε κάποια αποσπάσματα από το ημερολόγιο, ήταν η ίδια που είχε ζητήσει από την 20χρονη να κρατά σημειώσεις για τις σκέψεις που έκανε.

«Είχα ζητήσει από την Καρολάιν να καταγράφει καθημερινά τα συναισθήματά της. Η απάντησή της ήταν ότι δεν προλαβαίνει. Αν κρατούσε ημερολόγιο, θεωρώ ότι θα μου το είχε πει, γιατί αυτό που της ζητούσα ήταν κάτι παρόμοιο», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Ελένη Μυλωνοπούλου, πρόκειται για μια «άσκηση» που πολλοί ψυχολόγοι-σύμβουλοι ψυχικής υγείας βάζουν σε όσους παρακολουθούν, για δύο λόγους. Πρώτον, για να βλέπει ο θεραπευτής τη ροή και την εναλλαγή των συναισθημάτων του θεραπευόμενου μέσα στη διάρκεια της ημέρας και, δεύτερον, για να αποσυμπιέζεται αυτός μέσω της γραφής και να μπορεί να διακρίνει ποια γεγονότα πυροδοτούν το εκάστοτε συναίσθημα που βιώνει.

Όταν της ζήτησε η Ελ. Μυλωνοπούλου να μπει σε αυτή τη διαδικασία, η απάντηση της κοπέλας ήταν ότι δεν προλαβαίνει να κρατά αυτό το συναισθηματικό ημερολόγιο, καθώς ο χρόνος που αφιέρωνε στο μωρό της, στα κατοικίδια ζώα της και στα αδέσποτα που τάιζε δεν της άφηνε τέτοιο περιθώριο.

Σε υπολογιστή
Αν, λοιπόν, κρατούσε ημερολόγιο, σίγουρα θα της το έλεγε, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως σημείωσε η Ελ. Μυλωνοπούλου. Επιπλέον, η μάρτυρας θεωρεί «ύποπτο» να κατέγραφε η κοπέλα τις μύχιες σκέψεις της για τον σύζυγό της σε έναν υπολογιστή.

Πηγή: Realnews

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα