Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒόλος: Πώς κατάφερε εταιρεία που εξαπατήθηκε να πάρει πίσω τις 112.000 ευρώ

Βόλος: Πώς κατάφερε εταιρεία που εξαπατήθηκε να πάρει πίσω τις 112.000 ευρώ

Μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία στη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου εξαπατήθηκε από Νιγηριανό, μέλος κυκλώματος και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υποτιθέμενου προμηθευτή της 112.707 ευρώ.

Η εταιρεία έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από προμηθευτή της στο εξωτερικό για την οφειλή του ποσού από την αγορά χαρτιού. Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός που στάλθηκε το μήνυμα ήταν ίδιος με αυτόν της προμηθεύτριας εταιρείας, αλλά απουσίαζε ένα γράμμα.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, αντί η επωνυμία να εμφανίζεται με διπλό L στάλθηκε με μονό, αλλά δεν κίνησε υποψίες. Ο Νιγηριανός ζήτησε τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό σε τράπεζα της Βουλγαρίας, αλλά η κατάθεση δεν έγινε και αμέσως ζήτησε κατάθεση σε λογαριασμό ισπανικής τράπεζας, όπως και έγινε.

Επικοινώνησαν με την προμηθεύτρια εταιρεία και την τράπεζα που η Βιομηχανία έχει τους λογαριασμούς της, εφόσον είχε γίνει η κατάθεση και διαπιστώθηκε η απάτη. Αμέσως από την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος υπήρξε επικοινωνία με την Ισπανική Τράπεζα, τα χρήματα του λογαριασμού των απατεώνων δεσμεύτηκαν και πιστώθηκαν στον λογαριασμό της επιχειρηματία, που έπεσε θύμα.

Ο Νιγηριανός ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν συνελήφθη και χθες καταδικάστηκε ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση, για την απάτη του 2017.

Στο μεταξύ, ερήμην καταδικάστηκαν χθες και δύο μέλη κυκλώματος από τη Μεγάλη Βρετανία, 30 και 32 ετών αντίστοιχα, ενώ δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ούτε το θύμα τους, που έχει χάσει 5.300 δολάρια. Οι δύο Βρετανοί εμφανίστηκαν ως στελέχη της εταιρείας που ο επαγγελματίας έκανε τις παραγγελίες του στην Κίνα και του απέσπασαν τα χρήματα σε δύο δόσεις το 2016 , αλλά προϊόντα δεν έλαβε ποτέ. Καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα