Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒόλος: Έκρηξη των ψυχιατρικών περιστατικών λόγω κορωνοϊού - Γεμάτη η κλινική του...

Βόλος: Έκρηξη των ψυχιατρικών περιστατικών λόγω κορωνοϊού – Γεμάτη η κλινική του νοσοκομείου

Έκρηξη του άγχους, των αντιδραστικών καταθλίψεων και των ψυχιατρικών περιστατικών προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είναι πλέον γεμάτη. Τα άδεια κρεβάτια καλύπτονται σε μισή ώρα από τη στιγμή που ελευθερώνονται. Η πολύμηνη καραντίνα φαίνεται ότι έχει κουράσει και για πρώτη φορά οι επιστήμονες ηχούν καμπανάκι. «Πρέπει δειλά δειλά να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς τη ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Κωνσταντίνος Ασπραδάκης, λέει ότι υπάρχει αύξηση σε όλα ανεξαιρέτως περιστατικά λόγω του Covid-19. «Είμαστε μόνιμα γεμάτοι και μέχρι πρότινος, καθώς από την Τετάρτη ξεκίνησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, αναγκαζόμασταν να βλέπουμε κόσμο το πρωί στον χώρο της παραλαβής. Το άγχος, η κατάθλιψη, οι ψυχώσεις έχουν εκτιναχθεί. Μία ψυχολογική κούραση, μία γενικότερη δυσφορία τη νιώθουμε κι εμείς όχι μόνο ο ψυχιατρικός πληθυσμός. Όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται εγκλωβισμένοι. Είναι μία νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία πρέπει να μάθουμε να ζούμε», επισημαίνει.

Η Ψυχιατρική Κλινική δεν προλαβαίνει ούτε να αλλάξει σεντόνια. Τα άδεια κρεβάτια καλύπτονται αμέσως. «Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν έτσι. Από τον Σεπτέμβριο άρχισε να παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση. Τα ακούσια περιστατικά είναι πάντοτε στα ύψη. Από τα 14 κρεβάτια τα 8 καλύπτονται με εισαγγελικές παραγγελίες. Αυτά δεν έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά. Τα αιτήματα για βοήθεια είναι εκείνα που έχουν αυξηθεί ραγδαία», σημειώνει.

Το προσωπικό της Κλινικής καταβάλει μαραθώνιο αγώνα για να ανταπεξέλθει μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Παλεύει με τρεις ειδικευόμενους γιατρούς από έναν μόνο που είχε, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει έξι, και με 12 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι το ελάχιστο κατώτερο που προβλέπεται για να βγαίνουν βάρδιες.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα