Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία"Βροχή" τα λουκέτα και οι συλλήψεις για μη τήρηση μέτρων για τον...

“Βροχή” τα λουκέτα και οι συλλήψεις για μη τήρηση μέτρων για τον κορονοϊό το τριήμερο των Χριστουγέννων

Είκοσι συλλήψεις, 29 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και συνολικά 1.691 παραβάσεις για μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό, κατέγραψαν το τριήμερο των Χριστουγέννων (24-26 Δεκεμβρίου) τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας – κυρίως χώρων εστίασης και διασκέδασης – για μη τήρηση των ελέγχων στα πιστοποιητικά εμβολιασμού των θαμώνων.Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ. Άννα Ευθυμίου σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας ενός καταστήματος, εφόσον σε νέο έλεγχο βρεθεί να μη τηρεί ξανά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό το πρόστιμο αυξάνεται, είναι 25.000 ευρώ, επιβάλλεται επέκταση της αναστολής λειτουργίας άλλες 15 μέρες και άλλες 5.000 ευρώ στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργίας του καταστήματος. Με τρίτη παράβαση αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες και αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

“Είναι συνεχείς οι έλεγχοι από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας κάθε φορά αναλόγως των μέτρων. Έχουμε δώσει έμφαση και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους” τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα