Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒουλευτικά αυτοκίνητα: Μέχρι ποιον κυβισμό επιτρέπεται, πόσο κοστίζουν;

Βουλευτικά αυτοκίνητα: Μέχρι ποιον κυβισμό επιτρέπεται, πόσο κοστίζουν;

Τα βουλευτικά αυτοκίνητα που χρονομισθώνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να καλύπτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν αφορούν όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα που μπορούν να πάρουν με leasing οι Έλληνες βουλευτές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2024 καθορίζονται μετά από σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σκοπός της συγκεκριμένης απόφασης είναι η ανανέωση του στόλου με καινούρια μοντέλα που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, για τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας προβλέπεται ανώτατο όριο κυβικών τα 1.600 κ.εκ., ενώ για τους βουλευτές των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων ευρωβουλευτών το όριο ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ.Οι βουλευτές μπορούν να επιλέξουν χρονομίσθωση παντός τύπου και κατηγορίας επιβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, συμπεριλαμβανομένων των SUV με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, αλλά εξαιρούνται τα cabrio και roadster μοντέλα. Και για τις δύο όμως κατηγορίες βουλευτών, επιτρέπεται η μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μίσθωμα έως 765 ευρώ, αλλά και τις ίδιες προϋποθέσεις αμαξώματος.

Το μηνιαίο μίσθωμα για κάθε κατηγορία και τύπο αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, ορίζεται σε ποσό μέχρι 450 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.600 κ.εκ. που αφορούν στους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας και σε ποσό μέχρι 765 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.800 κ.εκ. που αφορούν στους βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της Χώρας και του Έλληνες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, εννοείται ότι το συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης των βουλευτικών αυτοκινήτων περιλαμβάνει όλα τα πάγια έξοδα του αυτοκίνητου, την συντήρησή του (service, ελαστικά κ.α.) και αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα