Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒατόπουλος: Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες – Πολιτικές οι αποφάσεις

Βατόπουλος: Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες – Πολιτικές οι αποφάσεις

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αλλά και τις παρελάσεις μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής τόνισε πως «οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές πλέον, δεν παίρνονται από τους ειδικούς και δεν πρέπει να παίρνονται. Οι ειδικοί κάνουν εισηγήσεις». Και πρόσθεσε, πως για τον περιορισμό της πανδημίας εξαρτάται από την οργανωμένη Πολιτεία και κοινωνία. «Τα τρία όπλα της κοινωνίας είναι ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τα τεστ. Οι αποφάσεις συνυπολογίζουν πια και άλλα πράγματα όπως την αντοχή της κοινωνίας, πολιτικές αποφάσεις, την οικονομία και το οικονομικό πρόβλημα».

Για τις παρελάσεις σχολίασε πως «είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται. Όμως μπαίνει το θέμα μήπως για πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους πρέπει να γίνει η παρέλαση. Ίσως είναι κάτι που συνεκτιμάται από την Πολιτεία. Ωστόσο, δεν είχε συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή».

Οσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας είπε πως «συνεχίζουμε την στρατηγική του εμβολιασμού και εξαρτάται από το πως θα κινηθεί η οργανωμένη πολιτεία και ο καθένας ξεχωριστά για το αν θα ξαναπάμε σε λοκντάουν».

Αναφερόμενος σε τυχόν παρενέργειες εμβολιασμένων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσοι εμβολιασμένοι είχαν παρενέργειες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα