Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒατόπουλος: Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει

Βατόπουλος: Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει, ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, και εξήγησε πως όταν ισχύει η απαγόρευση αυτή τις νυχτερινές ώρες, ελαττώνονται οι «ευκαιρίες του ιού», ελαττώνεται «ο μη αναγκαίος συνωστισμός».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 μέχρι τις 05:00. Εφόσον ανοίξει η εστίαση, όπως συζητείται τις τελευταίες ημέρες, μένει να φανεί αν θα αλλάξει και η ώρα από την οποία θα ξεκινά η απαγόρευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη του κορονοϊού, λέγοντας πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη. Ένας άνθρωπος, εξήγησε, κολλάει περισσότερους ανθρώπους. Τόνισε δε ότι με τη μετάλλαξη είναι ακόμα πιο σημαντική η τήρηση των μέτρων.

Για την εστίαση συγκεκριμένα σημείωσε πως αργεί ακόμα το άνοιγμα. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις σχετικές αποφάσεις είναι το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Την Παρασκευή θα ληφθούν οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ ανησυχία εξέφρασε ο καθηγητής κ. Βατόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. «Φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα