Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΒασιλακόπουλος: Σίγουρο το τέταρτο κύμα αλλά θα αφορά τους μη εμβολιασμένους

Βασιλακόπουλος: Σίγουρο το τέταρτο κύμα αλλά θα αφορά τους μη εμβολιασμένους

Βέβαιος πως θα υπάρξει τέταρτο κύμα του κορονοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διευκρινίζοντας πως αυτή δεν θα αφορά το σύνολο των πολιτών αλλά μόνο όσους δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην πορεία του ιού, σημειώνοντας πως παρότι τα στοιχεία είναι καλά, έχουμε τουλάχιστον 60 καινούριες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι νέες εισαγωγές είναι, στην πλειονότητα, άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, διευκρίνισε.

Η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είναι μικρή, σημείωσε, ακόμη και τόνισε πως «η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας».

Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα του Ισραήλ, σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 56% αλλά έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα.

«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο τέταρτο κύμα του ιού, ξεκαθάρισε πως «θα έρθει σίγουρα και θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δεν μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη».

Τέλος, αναφέρθηκε στις μάσκες τονίζοντας πως σιγά σιγά θα μπορέσουμε να τις βγάλουμε στους εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα