Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒασιλακόπουλος: Πέθαναν από κορονοϊό πέντε άνθρωποι 18 έως 39 ετών μέσα σε...

Βασιλακόπουλος: Πέθαναν από κορονοϊό πέντε άνθρωποι 18 έως 39 ετών μέσα σε μία εβδομάδα

Τη νυχτερινή διασκέδαση και το συνωστισμό κατέδειξε ως βασικούς υπεύθυνους για τη νέα έκρηξη κρουσμάτων, όσον αφορα στην πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επιπλέον ο καθηγητής, στάθηκε στην αξία του εμβολιασμού καθώς και τη χρήση προστατευτικής μάσκας και από αυτούς, αφού το εμβόλιο δε σημαίνει ότι είναι προστατευμένοι πλήρως από τον θανατηφόρο ιό.

“Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα. Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορωνοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα”, υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Ο κ.. Βασιλακόπουλος έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” όσον αφορά στη μετάδοση του κορονοϊού στις νεαρές ηλικίες, τονίζοντας ότι αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 94 θάνατοι νεαρών ασθενών, από την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα έως και σήμερα.

“Όταν είμαστε στο μπαράκι δεν φοράω τη μάσκα μου και δεν κάθομαι στα 2 μέτρα από τον άλλον. Η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέες ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκι διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε.”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα