Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒασιλακόπουλος – κορωνοϊός: Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10...

Βασιλακόπουλος – κορωνοϊός: Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10 την ημέρα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά και της μάσκας από 1η Ιουνίου.

«Είναι προφανές ότι είμαστε σε μία φάση συνεχούς αποκλιμάκωσης, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10 την ημέρα, ενώ 1,5 μήνα πριν είχαμε 450 εισαγωγές την ημέρα και πέφτουν και οι υπόλοιποι δείκτες. Το ότι βγαίνει η μάσκα δεν σημαίνει ότι σταματά η κοινή λογική, και η κοινή λογική λέει ότι εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εάν πρέπει να προστατευόμαστε, σε ποια ηλικία. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του εαυτού του. Πολύ σωστά δεν βγαίνει η μάσκα στα ΜΜΜ», ανέφερε αρχικά.

«Στο καράβι προφανώς ο συνωστισμός είναι μικρότερος από τον τον συνωστισμό του λεωφορείου. Δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο, κάποιος που δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, να είναι με αυτή τη λογική. Καλό θα ήταν τις καλές συνήθειες να μην τις κόψουμε. Δηλαδή, πριν ταξιδέψουμε, το να κάνουμε ένα rapid test, είναι μία προστασία για τον εαυτό μου και μία υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο», πρόσθεσε.

«Η επιστήμη έχει εργαλεία πλέον. Το εμβόλιο δεν προστατεύει πλέον, γιατί έχει αλλάξει ο κορωνοϊός, η 4η δόση είναι χρήσιμη γι’ αυτούς που πρέπει να την κάνουν. Ο εμβολιασμός έχει φτάσει σε ένα 66% παγκόσμια και εάν βάλουμε και αυτούς που έχουν κολλήσει φυσικά, πάμε σε ένα σεβαστό ποσοστό. Υπάρχουν άνθρωποι που λόγω κάποιων νοσημάτων, δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία κατά του κορωνοϊού», είπε συμπληρωματικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Γι ‘αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα αντίσωμα, το οποίο σου κάνει ανοσία για το εμβόλιο για ένα εξάμηνο, και το παίρνεις πριν νοσήσεις όχι μετά, και το δεύτερο είναι το χάπι», κατέληξε αναφορικά με τα «όπλα» μας κατά της πανδημίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα