Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτές οι 5 αλλαγές στη διατροφή αλλάζουν εύκολα τα πάντα στον οργανισμό

Αυτές οι 5 αλλαγές στη διατροφή αλλάζουν εύκολα τα πάντα στον οργανισμό

Όλοι θέλουμε το φαγητό μας να είναι υγιεινό. Να προσφέρει στον οργανισμό μας όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και λιγότερες θερμίδες.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να προσέχουμε τα υλικά που επιλέγουμε στις συνταγές μας – όσοι αγαπάμε πολύ την μαγειρική, να κινούμαστε έξυπνα και να πραγματοποιούμε μικρές αλλαγές, που θα κάνουν καλό στην υγεία μας.

Βρώμη αντί για αλεύρι
Αν σας αρέσει να περνάτε πολλές ώρες στην κουζίνα και να παρασκευάζετε φαγητά, όπως φρέσκο αχνιστό ψωμί ή πίτες, τότε το αλεύρι είναι σίγουρα ένα από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείτε. Τι θα λέγατε, όμως, να κάνετε μία έξυπνη αντικατάσταση με ένα υλικά, το οποίο «δένει» με την ίδια γευστική μαεστρία τα υπόλοιπα; Η βρώμη είναι η κατάλληλη εναλλακτική. Μία εναλλακτική πτωχή σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, όπως τις πολύτιμες φυτικές ίνες που μας χορταίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προϊόντα ολικής αλέσεως αντί για σταρένια
Μπορεί πριν από μερικά χρόνια αρκετοί να πίστευαν ότι τα προϊόντα ολικής αλέσεως δεν είναι το ίδιο νόστιμα με τα σταρένια, όμως, πλέον αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί. Μία διατροφή πλούσια σε προϊόντα ολικής αλέσεως μας προσφέρει πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ημερησίως, συμβάλλοντας στην ομαλή διεκπεραίωση αρκετών λειτουργιών του.

Φρέσκα φρούτα αντί για αποξηραμένα
Είναι το ιδανικό σνακ. Για την απογευματινή λιγούρα, το γραφείο, τη δουλειά, το αίσθημα πείνας που μας δημιουργείται ενδιάμεσα των δύο βασικών γευμάτων. Για να συντηρηθούν και να διατηρήσουν, όμως, αναλλοίωτη την γεύση τους, τα αποξηραμένα φρούτα μοιράζονται την τυποποίηση τους με αρκετή ζάχαρη. Τα φρέσκα φρούτα αποτελούν την πιο γευστική – και θρεπτική – εναλλακτική. Μία εναλλακτική ιδανική τόσο για μεμονωμένο σνακ, όσο και για συστατικό – έκπληξη εντός κέικ και άλλων γλυκών επιλογών.

Λιωμένο αβοκάντο αντί για dressing
Η αλήθεια είναι ότι η γεμάτη με υποχρεώσεις καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Θέλουμε εύκολες συνταγές με λίγα υλικά και απλή εκτέλεση. Και κάτι να της δίνει γεύση και απόλαυση. Όπως ένα δροσιστικό dressing. Καλύτερα, να το αφήσουμε στην άκρη ή μάλλον να το αντικαταστήσουμε με βουτυρώδες λιωμένο αβοκάντο. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με πιπέρι, κόλιανδρο ή lime για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στον ουρανίσκο.

Μπιφτέκι λαχανικών αντί κανονικό
Δεν χρειάζεται να είστε vegetarian για να καταναλώνετε μπιφτέκια λαχανικών. Πλούσια σε φυτικές ίνες, φτωχά σε λιπαρά, με εντυπωσιακό χρώμα και μεστή γεύση, τα μπιφτέκια λαχανικών σας χορταίνουν με έναν πιο υγιεινό τρόπο – και ιδανικό τώρα που καλοκαίρι έχουμε και κάνει υπερβολική ζέστη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα